אימון כוח הוא בדיוק מה שהגוף זקוק לו כדי להילחם באובדן שריר, מסת עצם וכוח שמגיעים עם הגיל. כולם, ללא קשר לגיל, צעירים או מבוגרים, צריכים לבצע אימוני כוח מגוונים כחלק מלו"ז האימונים השבועי.
האימון יכול להתבצע בסטודיו או בבית, תוך שימוש במעט מאוד ציוד.
איך הגוף מגיב בתהליך של ירידה במשקל? כשאדם מאבד משקל, הוא מפסיד עוד רבע מנפח השריר, תופעה אשר עשויה להאט את חילוף החומרים. אימוני כוח מסייעים לבנייה מחודשת של כל השרירים שאבדו כתוצאה מתהליך זה, ו/או מונעים מראש איבוד מסת שריר.
שרירי ליבה/ מייצבים חזקים - יציבות היא מפתח למניעת פציעה. אדם עם גפיים עליונות חזקות אך ללא יציבות עלול להיפגע. לדוגמא: פלג גוף עליון חזק מאוד אך שרירי בטן וגב רפויים יקשו על יציבה ונשיאת הגוף. כמו כן, שילוב מתיחות במסגרת לו"ז אימונים שבועי המשלב אימוני כוח מסייע אף הוא להגנה מפני פציעות.
גיוון בסוגי אימוני הכוח מקדם את הגוף במניעת פציעות ומביא לתוצאות חיזוק וחיטוב טובות יותר. אימוני כוח לנשים - למה כדאי לך? אימוני כוח זו הפעילות הגופנית המושלמת לחיטוב, זירוז חילוף חומרים ושריפת קלוריות ושומנים. זו הדרך היחידה להשפיע ולחזק את כלל השרירים, הגידים והעצמות בגוף, כדי שיעמוד בעומסים ולחצים. למרות כל היתרונות האלה, נשים רבות נמנעות מאימוני כוח ובמיוחד מאימוני משקולות. למה בעצם? חלקנו חוששות שאימון משקולות לנשים יביא אותנו למראה שרירי וגברי. אך מדובר במיתוס שחשוב להפריך. למעשה ההורמון העיקרי שאחראי לבניית מסת שריר הוא הטסטוסטרון, ההורמון הגברי - לנשים יש 10% בממוצע מכמות הטסטוסטרון שיש לגברים בגוף, ולכן הסיכוי להגיע למראה שרירי בדומה לגברים הוא נמוך מאוד.
מה קורה בגוף הנשי באימוני כוח?
מסת השריר מתחזקת, ישנה שריפה מוגברת של שומנים ובסופו של דבר הצרת היקפים משמעותית. לכן בדרך כלל נראה שינוי במבנה הגוף וירידה בהיקפים ופחות ירידה דרמטית במשקל בתחילת תכנית האימונים. זה קורה מכיוון שרקמת שומן תופסת פי 5 יותר נפח מאשר רקמת שריר באותו המשקל בדיוק. בנוסף - מרבית חילוף החומרים מתבצע ברקמת השרירים שלנו, וככל שנוסיף לרקמת השריר, כך מהירות חילוף החומרים שלנו תעלה. תמריץ חשוב נוסף לאימוני כוח לנשים הוא נושא צפיפות העצם. נשים בגילאים מבוגרים יותר נוטות לסבול מצפיפות עצם נמוכה, מה שיכול לגרום לכאבים ולעיתים לשברים. הירידה במסת העצם אצל האישה מהירה יותר מאשר אצל הגבר, ואימון כוח הוא הדבר האולטימטיבי לשימור מסה זו.
השפעת אימוני כוח על הגוף
אימונים אלו משפרים את איכות החיים ומשפיעים על הגוף באופנים הבאים:
מייעלים ביצוע פעולות יומיומיות - ככל שהשרירים חזקים יותר, כך קל יותר לשאת משקל, להרים חפצים כבדים ו/או ילדים, לעבוד בגינה ולבצע פעולות יומיומיות רבות הדורשות כוח גופני.
שיפור שיווי המשקל והיציבות - השרירים מתחזקים והופכים עמידים יותר, כמו כן גם היציבה משתפרת. אימון כוח מסייע לביצוע פעילות יומית בטוחה ומקטין את הסיכון לנפילות או תאונות.
בניית כוח שרירים - מבוגרים מאבדים בין חמישה לשבעה קילוגרמים של שרירים בכל עשור. תרגול אימוני כוח מגיל עשרים ומעלה מסייע למניעת אובדן שריר ולבנייה מחודשת של השרירים שאבדו.
הקטנת הסיכון לאוסטאופורוזיס - חוסר פעילות והזדקנות עלולים להוביל לירידה בצפיפות העצם, המובילה לשברים. מחקרים הוכיחו כי אימוני כוח עולים בקנה אחד עם היכולת להגדיל את צפיפות העצם ולמנוע מחלה זו. אימון כוח משפר את תפקוד המערכת השריר והשלד במוקדים המועדים לפציעות ושברים כגון: עצמות הירכיים, עמוד השדרה, פרקי ידיים וצלעות. אלו הם האיברים בעלי הסיכויים הנפוצים ביותר לשברים.
הפחתת לחץ הדם - אימון כוח מועיל למניעה וטיפול בלחץ דם גבוה באמצעות חיזוק הלב, כך שמשתפרת יכולת הפעימה/ תפוקת הלב.
הגברת שריפת קלוריות - אימון כוח מגביר את קצב חילוף החומרים של הגוף, הגורם לשריפת יותר קלוריות במהלך היום. הוא מסייע באופן משמעותי לירידה במשקל לטווח הארוך. לאימונים מסוג זה יש AFTER EFECT גם ביום שלאחר האימון בשריפת קלוריות.
רבים חושבים שישנם "סוגים שונים" של שרירים, ושסוגי התעמלות שונים בונים סוגי שריר שונים. למעשה, ישנם שלושה אלמנטים - גודל השריר, חוזקו ורמת המוצקות שלו. ניתן להשפיע על שלושת האלמנטים הללו בכל סוגי ההתעמלות, ובהתנגדויות שונות. ראשית באמצעות מספר החזרות בכל תרגיל, זמן ההפסקה בין סט לסט ומספר התרגילים. שנית, באמצעות בקרה על מסת השריר וכמות השומן בגוף. השרירים לא גדלים כלל במהלך האימון. האימון רק מגרה את אותם, והם מתאחים וגדלים במהלך המנוחה. ולכן שנת לילה לאחר האימון חשובה, היות ועיקר ההתאחות מתרחשת בזמן השינה. כמו כן, חשוב לאכול בצורה מסודרת (תזמון ארוחות ותכנים בריאים) ביום שלמחרת כדי לתת לגוף את החלבונים, השומנים והפחמימות בהם הוא משתמש כדי לבנות את השרירים.
פעילות גופנית על בסיס יומיומי:
אימון כוח ו/ או אימון זהה בכל יום לא יביא אתכם להשיג את מבוקשכם. כיוון שהשרירים נבנים במהלך המנוחה, אימון בכל יום לא מאפשר לשריר לאחות את עצמו ולהתאושש כמו שצריך מהאימון הקודם. למעשה, אימון בכל יום יכול להביא לתוצאה הפוכה - השרירים יהיו חלשים מאימון לאימון. כמו כן, הוא יכול לגרום לפציעות ספורט. בדיוק מהסיבה הזו יצרנו מערכת מגוונת בחוגים שמאפשרת לבחור מידי שבוע תכנית אימונים חדשה ומגוונת. הגוף חכם, הוא מתגמל כשמגוונים לו את האימונים וגם את האוכל, מזהה מהר מאוד שמשעמם לו במידה ונצמדים לדברים קבועים דבר אשר יוצר תקיעות וחוסר התקדמות.
קושי לסיים את הסט / אימון:
קורה לעיתים שמרגישים קושי לסיים את הסט במלואו, מרגישים שהשריר לא עומד בזה יותר וזקוק למנוחה. זה דווקא טוב. תופעה זו נקראת "כשל" והיא מודיעה לכם שהשריר הגיע לגירוי מקסימלי. לא צריך להיכשל בכל תרגיל ותרגיל, אך כשל מדי פעם הוא סימן שאתם לא דורכים במקום, כיוון שאתם מצליחים לגרות את השריר, ולא ממשיכים לאמן אותו במשקלים אליהם כבר התרגלתם.
איזו פעילות מיטיבה עם הלב יותר, אירובי או כוח?
שני סוגי האימון יכולים להיות טובים ללב אם נדע כיצד לבצע אותם נכון. שמירה על זמן מנוחה קצר בין סטים ובין תרגילים (תלוי אימון) תחזיק את הדופק שלכם בין 120 ל- 180, דופק המטרה באימון אירובי.
ההבדל בין אימון שמפתח את כוח השריר לבין אימון שמפתח סבולת שרירית הוא כזה: אימון כוח שם דגש על מספר חזרות מרבי (בדרך כלל מספר נמוך) מול התנגדות גבוהה, בעוד שסבולת שריר מושגת על-ידי מספר חזרות מרבי שאותו ניתן להרים מול התנגדות נמוכה יותר.
בסטודיו ישנם מספר אימונים המשלבים בין שני אלמנטים אלו בכדי לתת מענה מקיף לגוף ולקדם את רמת הכושר. אימונים כגון: Bootcamp ,TRX ,Intensive Core, קיקבוקס פונקציונלי, עיצוב חיטוב ו- HIIT .
הסטודיו שלנו מציע חוגים ואימונים אישיים - כאן תוכלי למצוא את האימון שהכי מתאים לצרכים האישיים שלך ולהתאמן באווירה מעצימה שתגרום לך להשיג את המטרה ולאהוב את הדרך.
Comments