מים - הנוזל השקוף, כל כך חיוני לגוף! מדוע שתיית מים חשובה לגופנש שלנו ולאלו השפעות חיוביות היא גורמת?
מחיזוק מערכות הגוף, הפגת מתחים, שימון מפרקים, עור פנים זוהר: אלו רק חלק מהדברים ששתיית מים מספקת עוזרת לנו לשפר.
בלי מים אין חיים! רוב גופנו עשוי מים. ורובנו נסכים כי המים הם המשקה הבריא והחיוני ביותר לגופנו. המים מהווים את המרכיב העיקרי בתכולת התאים וחשובים מאוד לתהליכי הבנייה והגדילה בגופם של כל היצורים החיים. יש להם תכונות הכרחיות לקיום החיים - הם זורמים והם ממיסים בתוכם חומרים. על תכונות אלה מבוססים תהליכי חילוף החומרים, שבאמצעותם מובלים חומרי מזון לכל תא בגוף ומסולקים ממנו כל חומרי הפסולת. המים שומרים על טמפרטורת גוף תקינה, מגנים על איברים פנימיים ואצל נשים הרות, המים יוצרים (באמצעות מי השפיר) סביבה המגנה על העובר ברחם המאפשרת את גדילתו התקינה.
בתהליכי החיים המתרחשים בגופנו מתקיים מאזן של מים: מדי יום אנחנו חייבים להכניס לגופנו מים כדי לפצות על אובדנם בהפרשות הגוף. הדרך שבה אנחנו עושים זאת היא שתיית נוזלים ואכילת מזון "מוצק" המכיל אף הוא מים כגון פירות וירקות.
במזג אוויר נוח וממוזג אדם צורך כ-3 ליטר מים ביום בממוצע. אדם יכול לחיות בלי מזון כחודש ימים, אך אינו יכול לשרוד בלי מים יותר מימים ספורים. אובדן של 1% מהמים המצויים בגוף גורם לתחושת צימאון. אובדן של 5% מהמים המצויים בגוף גורם לעילפון. אובדן של 10% מהמים המצויים בגוף עלול לגרום למוות.
כמה מים מכיל גופינו? קיים הבדל במין ובגיל. אצל נשים אחוז המים בגוף נע בין 50%-65% לעומתם אצל גברים אחוז המים נע בין 55% -70%. גוף התינוק מכיל כ-75% מים. ההבדל נובע מכמות השרירים בגוף. פעילות גופנית קבועה מגדילה את כמות השרירים בגוף ולפיכך גם אחוז המים בגוף גדל.
האם מים באמת מועילים לבריאות? שתיית מים מפחיתה סיכונים למחלות: סרטן המעי הגס, סרטן השד, סרטן שלפוחית השתן, מחלות לב. שתיית מים משפרת את תהליכי העיכול, מעלה את קצב חילוף החומרים בגוף ובכך מסייעת לירידה במשקל. שתיית מים מסייעת לריכוז, חשיבה והצלחה בביצועים קוגניטיביים בילדים ובמבוגרים.
תשתחררו מהשליליות - עצבניים רוב היום? כל דבר משפיע עליכם? כנראה שגם כאן הטיפה השקופה תוכל לעזור לכם לשפר את המצב במידה מסוימת. חוקרים מצאו ששתייה מרובה יכולה להשפיע באופן חיובי על מצב הרוח ולהפוך אותנו לפחות עצבניים ומבולבלים. חשוב לזכור כי לא מדובר בתרופה לבעיות אלו, וכי לרוע המזל אי אפשר להחליף את תהליך ההתבוננות הפנימית ואת העבודה העצמית בכוס מים.
שתיית מים מסייעת בבצועים ספורטיביים. מים מסייעים בשימון מפרקים, למרות שאין לנו באמת מים במפרקים, יש בהם חומר בשם נוזל המפרק, שתורם לסיכוך שלהם ומונע שחיקה. חשוב לזכור כי מים הם לא תרופת קסם שתעביר את הכאב, אך צריכה מוגברת שלהם תגדיל את הריכוז של נוזל המפרק ותסייע להפוך את התנועה לחלקה יותר. ומפחיתים התכווצויות ועייפות בשרירים, מנגד התייבשות יכולה להפחית את הביצועים האירוביים בכ-20% .
שתיית מים מוסיפה לעור לחות ומסייעת במראה רענן וחיוני, תיראו זוהרים יותר - אם אתם רוצים לקבל את האינדיקציה המדויקת ביותר למצב הבריאותי שלכם, כדאי שתעיפו מבט חטוף בעור שלכם. עור זוהר וחלק יותר אומר שהתאים בגופנו מתחדשים בקצב מהיר יותר. המים, בנוסף לשלל יתרונותיהם, תורמים גם כאן להאצת תהליך ההתחדשות של התאים, ובכך גורמים לנו גם להיראות זוהרים ובריאים לאורך זמן. המים מסייעים לעור גם לבצע את תפקידו החשוב בקירור הגוף, באמצעות הזיעה. כשאנחנו שותים יותר, הגוף שלנו חופשי להשתמש בכמות גדולה יותר שלהם על מנת לקרר את עצמו בשעת הצורך.
שתיית מים עקבית מונעת התייבשות ומחסור מים בגוף – הגורם מספר אחת לעייפות וכאבי ראש. שיפור תפקוד הכליות בפינוי רעלים.
כמה מים לשתות? כמות המים המומלצת משתנה על הגיל והמין, ותלויה במזג אוויר ובפעילות גופנית - יש להוסיף שתייה בימי הקיץ החמים וכן בזמן פעילות גופנית או מחלה: מבוגרים בין 9 ל-13 כוסות מים נוער בין 7-10 כוסות מים ילדים בין 4-6 כוסות מים
המדד הנכון ביותר הוא צבע השתן: פינוי רעלים דרך הכליות - הכליות פועלות במרץ לאורך כל שעות היממה כדי לסלק רעלים מהגוף. ממש כמו כל מכונה בעולם, הכליות חייבות להיות משומנות היטב כדי לצלוח את התהליך המורכב והמים הם הדלק ששומר עליהן חיוניות ופעילות. ללא כמות מספקת של מים, הכליות יתקשו לסנן את הדם כראוי, מה שעלול לגרום לאבנים בכליות ולמחלות שונות. כשאין להן מספיק מים הן חוסכות באמצעות הפיכת השתן למרוכז יותר (ומכאן צבעו הצהוב), אך במקרה הזה יעילות הסינון תיפגע ולאורך זמן אף עלולה לגרום נזק רב לגוף.
כאשר צבעו שקוף עד בהיר, אנו סמוכים ובטוחים ששתינו מספיק = פיפי שקוף, אתה אלוף!